Skip to content

Radiatorknop vervangen

Om een radiatorknop te vervangen moet de loodgieter meestal het water uit het verwarmingssysteem laten lopen. De loodgieter kan met speciaal gereedschap ook een radiatorknop onder druk vervangen. Vaak moet de hele kraan worden vervangen, maar het kan goed zijn dat er slechts een deel van de radiatorknop vervangen moet worden. Tip: maak een foto van de kraan voor de loodgieter, zodat hij of zij direct het goede materiaal mee kan nemen. Voorkom dat er een waterballet ontstaat en schakel een loodgieter in om radiatoren te laten repareren. Vergelijk eenvoudig meerdere loodgietersbedrijven in de regio, of neem direct contact op met een loodgieter in de buurt. Bel gratis de loodgieter: 088-1881209

Loodgieter
Waarom voor ons kiezen? Logisch...

Heb je een loodgieter nodig? Wij zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gratis bereikbaar. Bel direct een van onze erkende loodgieters op telefoonnummer 088-1881209.

  • 24/7 spoedhulp
  • Snel ter plaatse
  • Ervaren loodgieters
  • Hoge klantvriendelijkheid
  • Scherpe tarieven
  • Gratis offertes
Loodgieter nodig?
Radiatorknop-vervangen

Hoe installeer je nieuwe verwarmingsknoppen?

Bij het installeren van nieuwe verwarmingsknoppen moet het verwarmingssysteem worden geleegd en weer worden gevuld. De radiator installatie moet worden ingeregeld en het radiatorsysteem moet worden ontlucht. Vaak moeten radiatoren meerdere keren worden bijgevuld en ontlucht, voordat het systeem weer goed kan draaien. Onder een verwarmingsknop zit een pin. Als deze pin losschiet, dan ontstaat er binnen een kleine waterval. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Niet elke radiatorknop is geschikt voor jouw radiatorsysteem. Een verwarmingskraan is alleen geschikt voor bepaalde typen en merken verwarmingsknoppen. De loodgieter is een ervaren en erkende specialist en weet precies welke merken en typen verwarmingsknoppen er op jouw radiatorsysteem passen.

Digitale thermostatische radiatorknop

Wist je dat je op een eenvoudige manier veel energie kunt besparen? Door simpelweg een radiatorknop uit te draaien in een ruimte die je niet gebruikt. Dat scheelt je al gauw een paar vierkante meter per dag aan gasverbruik. Om dit slim te regelen, is het ook mogelijk om te kiezen voor de installatie van een digitale thermostatische radiatorknop. Digitale thermostaat kranen hebben een energiebesparing regelaar. Hiermee is de warmteregeling over de dag per ruimte in te regelen, zodat bijvoorbeeld de badkamer altijd behaaglijk warm is op de tijden dat je hem gebruikt.

Loodgieter nodig?

Defecte radiator herstellen

Nu direct een defecte radiator herstellen? Bel dan nu een beschikbare loodgieter die snel op locatie kan zijn. Wil je liever rustig offertes vergelijken van loodgietersbedrijven in de buurt? Doe dan hier eenvoudig een offerte-aanvraag. Bellen en het aanvragen van offertes bij onze erkende loodgieters verplicht jou tot niets en is helemaal gratis. Offertes ontvang je direct in je inbox, zodat je eenvoudig de laagste offerte kunt kiezen voor een betaalbare loodgieter in de buurt. Loodgieters zijn erkende specialisten. Laat je goed adviseren over het herstellen van een defecte radiator binnen een verwarmingssysteem, om te zorgen voor een goede verdeling van de warmte en een maximaal rendement op je energieverbruik.

Loodgieter radiatorknop laten vervangen

Het vervangen van een radiatorknop kun je het beste laten doen door een betaalbare en ervaren loodgieter in de buurt. Vaak komt er meer bij kijken. Laat je bijvoorbeeld ook gelijk een nieuwe radiator plaatsen? Dan is het vaak nodig om ook het gastoestel te laten vervangen, voor een verwarmingssysteem dat in elke kamer zorgt dat er een maximaal rendement wordt gehaald over het energieverbruik. Loodgieters zijn erkende verwarmingsspecialisten en weten precies waarop gelet moet worden. De loodgieter weet hoe je de berekeningen maakt die je vertellen welke radiator je in een ruimte nodig hebt. Ook zal de loodgieter rekening houden met de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant van de cv ketel, combiketel, of hr ketel die bij elk gastoestel anders zijn. Dat is belangrijk en wettelijk verplicht, omdat bij het onderhoud van een gastoestel geen gevaar mag zijn dat er een dodelijke koolmonoxidevergiftiging ontstaat. Ook je verzekeraar vereist dat je voor dit soort leidingwerk een erkende loodgieter inschakelt. Bel gratis de loodgieter: 088-1881209

Loodgieter
24/7 bereikbaar, bel direct 088-1881209