Skip to content

Radiator verwijderen

Wil je een radiator verwijderen of laten vervangen? Zorg dan dat je hulp krijgt van een loodgieter. Op die manier zorg je dat je voor een betaalbare prijs geen overlast krijgt van water. Tevens zorgt de loodgieter dat de warmteverdeling in huis en dus ook het rendement op je energieverbruik optimaal behouden blijft of zelfs verbeterd. Dat zie je terug op de energierekening. Vraag advies aan een lokale loodgieter. Bel gratis:

Loodgieter
Waarom voor ons kiezen? Logisch...

Heb je een loodgieter nodig? Wij zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gratis bereikbaar. Bel direct een van onze erkende loodgieters op telefoonnummer 088-1881209.

  • 24/7 spoedhulp
  • Snel ter plaatse
  • Ervaren loodgieters
  • Hoge klantvriendelijkheid
  • Scherpe tarieven
  • Gratis offertes
Loodgieter nodig?
Radiator-verwijderen

Is een radiator verwijderen moeilijk?

Bij het verwijderen van een radiator moet je met enkele zaken rekening houden. Waaronder de warmteverdeling in alle afzonderlijke ruimtes van het huis, dus niet alleen in de ruimte waar je de radiator gaat verwijderen. Een aanpassing in het radiatorensysteem zorgt voor een wijziging in de energieverdeling en in de energievraag. Vaak moet er bij het aanpassen van de radiatoren, ook een nieuwe cv-ketel worden geΓ―nstalleerd om te zorgen voor een optimaal energiegebruik. Bij het plaatsen van een radiator moeten daarnaast berekeningen worden gemaakt om tot een juiste materiaalkeuze te komen en een juiste plaatsing van verwarmingen. Er is nog een reden om voor een loodgieter te kiezen bij het verwijderen van een radiator: de kans dat je een waterval in huis krijgt is vrij groot als je zelf een radiator gaat verwijderen. Direct contact met een loodgieter. Bel gratis:

Loodgieter voor plaatsen radiator

De loodgieter kan met calculaties precies uitrekenen wat je moet aanpassen aan het bestaande verwarmingssysteem van een woning of bedrijf. Voor het plaatsen van een radiator is het dan ook verstandig om hulp te vragen van de loodgieter. Deze kan je ook adviseren over het gebruik van een modern gastoestel of een duurzame verwarmingsinstallatie. Verwijder je een radiator? Verplaats je een radiator? Of laat je een oude radiator vervangen voor een nieuw type? Dan moet er goed worden gekeken naar waar er welke verwarmingen worden gemonteerd. De plek en de hoogte van het monteren hebben veel invloed op de warmteverdeling in de ruimte en ook op het totale energieverbruik.

Zet je een radiator verticaal? Dan heeft dat ook invloed op het verwarmingssysteem. Net als het type radiator waar voor gekozen zal worden, als een radiator vervangen gaat worden. Ook moet er worden bekeken of het loont om een nieuw verwarmingssysteem te installeren, omdat moderne verwarmingsinstallaties vaak minder energie gebruiken en dus een hoger rendement opleveren. De radiatoren moeten worden ingeregeld en de thermostaat en thermostaatkranen moeten op de juiste manier worden gebruikt. Alleen een loodgieter kan helpen met een optimale installatie en afstelling.

Loodgieter nodig?

Soorten radiatoren

Er zijn verschillende soorten radiatoren. Ledenradiator of kolomradiator: afzonderlijke warmtekanalen die worden verbonden door verticale holle platen. Een sterke radiator die veel warmte vasthoudt en afgeeft. Paneelradiator of plaatradiator: de bekende radiator met de gesloten golvende plaat. Door de golven is het contactoppervlak groter, waardoor de radiator sneller warmte afgeeft. Designradiatoren: esthetisch de beste optie, verkrijgbaar in een enorm aantal varianten. Ga niet alleen af op hoe de designradiator eruitziet, want de prestaties verschillen per type. De elektrische radiator: voor bijverwarming in badkamer en toilet, stacaravans en recreatiewoningen. Een echte radiator is doorgaans voordeliger. Daarnaast zijn er de convectorput, de plintverwarming en de raamradiator die aan de vloer wordt bevestigd in plaats van aan de muur. Een verticale verwarming neemt minder horizontale ruimte in, maar deze geeft ook minder warmte af. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor vloerverwarming. Vraag advies aan een lokale loodgieter. Bel gratis:

Loodgieter
24/7 bereikbaar, bel direct 088-1881209