Skip to content

Levensduur cv-ketel

Wat is de gemiddelde levensduur van een cv-ketel combiketel, hr-ketel? De levensduur van je cv-ketel, combiketel, of hr-ketel kan worden worden verlengd met periodiek onderhoud, maar een cv-ketel gaat meestal niet langer dan 12 tot 15 jaar mee. Na die tijd worden de onderhoudskosten zo hoog, dat je beter je cv-ketel kunt laten vervangen. Bovendien zijn moderne cv-ketels veel energiezuiniger dan modellen van 15 jaar geleden. De aanschaf van een nieuwe cv-ketel zie je dus terug op de energierekening. Laat snel een betaalbare loodgieter op locatie komen. Ook in het weekend en op feestdagen. Bel direct: 088-1881209

Loodgieter
Waarom voor ons kiezen? Logisch...

Heb je een loodgieter nodig? Wij zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gratis bereikbaar. Bel direct een van onze erkende loodgieters op telefoonnummer 088-1881209.

 • 24/7 spoedhulp
 • Snel ter plaatse
 • Ervaren loodgieters
 • Hoge klantvriendelijkheid
 • Scherpe tarieven
 • Gratis offertes
Loodgieter nodig?
Levensduur-cv-ketel

Cv-ketel onderhoud

Het is verstandig om het onderhoud over te laten aan een vakkundige installateur. Zo weet je zeker dat je cv-ketel goed blijft functioneren. Gemiddeld heeft een cv-ketel een keer per jaar onderhoud nodig en bij nieuwere systemen is dit een keer per twee jaar. Dit is meestal ook een voorwaarde op je verzekering en op de garantie van het toestel.
Door onderhoud voorkom je de volgende problemen:

 • Storingen
 • Verlaagd rendement
 • Levensgevaarlijke situaties
 • Onnodige reparaties
 • Onnodig een nieuwe cv-ketel kopen

Om de maximale levensduur van 15 jaar ook daadwerkelijk te halen, raden wij je aan om de klus uit te besteden aan een vakkundige installateur met kennis van zaken. Zo weet je zeker dat de verwarmingsketel veilig geΓ―nstalleerd wordt. Daarnaast stelt de installateur de cv-ketel direct voor je in zodat je het beste rendement uit de ketel haalt, wat een besparing tot wel € 300 per jaar kan opleveren. Vraag gratis en volledig vrijblijvend offertes op van betrouwbare installateurs en bekijk wat het kostenplaatje is voor jouw situatie.

Onderhoudscontract cv-ketel

Heb je net een nieuwe cv-ketel? Dan is de kans op storingen en defecten nog erg klein. Toch is een onderhoudscontract ook dan wel aan te raden. Want in de garantievoorwaarden staat soms dat je jaarlijks of tweejaarlijks een inspectie en/of onderhoudsbeurt moet laten uitvoeren door een erkend installateur. Kijk dus goed in de garantievoorwaarden hoe dat bij jouw ketel zit.

Sommige onderhoudscontracten die je bij de installatie van een nieuwe ketel afsluit, gaan pas een jaar later in. Het eerste jaar is er dan nog geen servicebeurt en je hoeft ook nog niet te betalen. Wel ben je natuurlijk al gedekt bij een onverhoopt probleem in dat eerste jaar. Dit is wel zo handig omdat je in het tweede jaar geen onderhoudscontract voor je prima functionerende ketel vergeet af te sluiten en kom je nooit in de problemen met de garantie. Om offertes voor een onderhoudscontract te ontvangen. Bel direct: 088-1881209

Cv-ketel vervangen

Veruit de meeste cv-ketels worden vervangen omdat ze simpelweg versleten zijn. Een verwarmingsketel is gemiddeld na 12 tot 15 jaar toe aan vervanging. Het is ook mogelijk dat je eerder voor het vervangen van je cv-ketel kiest, omdat dit bijvoorbeeld voordeliger uitpakt dan een reparatie. Andere goede redenen, naast slijtage, om de cv-ketel te vervangen zijn:

 • Besparen op de stookkosten
 • Optimaal rendement uit de cv-ketel halen
 • De waarde van het huis verhogen
Loodgieter nodig?

Besparen op de stookkosten

De kans is groot dat je nu 15% tot 20% teveel aan stookkosten betaalt, omdat je huidige cv-ketel door ouderdom te veel gas verbruikt. In de wintermaanden loopt dit bedrag al snel op tot € 20 per maand. Door je cv-ketel te vervangen bespaar je flink op de stookkosten. De hoogste besparing bereik je door te kiezen voor een hr-ketel. De hr-ketel gaat veel efficiΓ«nter, en dus energiezuiniger, om met warmte waardoor een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Zoals eerder aangegeven kan dit een jaarlijkse besparing tot wel € 300 op jouw energierekening opleveren. Heb je een verwarmingsketel, jonger dan 12 jaar, die beschadigd is? Ook dan kan het de moeite waard zijn om een hr-ketel te kopen ter vervanging van jouw defecte cv-ketel.

Optimaal rendement uit de cv-ketel halen

Je cv-ketel levert per minuut een bepaalde hoeveelheid warm water. Als deze hoeveelheid warm water evenveel is als dat je gemiddeld gebruikt, dan stook je het zuinigst en haal je dus het optimale rendement uit je cv-ketel. In 15 jaar kan er veel veranderen in je woonsituatie, bijvoorbeeld kinderen die uit huis gaan, waardoor het vermogen van je cv-ketel te hoog of te laag is geworden. Een kleine verandering vang je op door een installateur je cv-ketel opnieuw te laten instellen. Voor grotere veranderingen in de vraag naar warm water, bijvoorbeeld de aanschaf van een bad of stortdouche in je nieuwe badkamer, is je cv-ketel vervangen vaak een voordelige optie.

De waarde van het huis verhogen

Verwacht je binnen enkele jaren te verhuizen, dan kan het verstandig zijn om de cv-ketel te gaan vervangen. Een nieuwe ketel zorgt ervoor dat je omhoog klimt in het energielabel en bij de taxatie telt een optimaal werkende centrale verwarming mee als één van de voordelen van je woning. Als je wilt weten wat de exacte prijs is van het vervangen van de cv-ketel dan kun je het beste meerdere offertes via onze website aanvragen van diverse lokale loodgieters. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209

Loodgieter
24/7 bereikbaar, bel direct 088-1881209