Skip to content

Lekkage badkamer

Lekkage in de badkamer. Vervelend, want de badkamer gebruik je bijna dagelijks. Een badkamerlekkage moet zo snel mogelijk worden verholpen. Een afvoerlekkage zorgt voor een nare stank en lekwater uit de afvoer of waterleiding veroorzaakt waterschade. Veel van de schade veroorzaakt door een lekkage in de badkamer zal buiten het zicht ontstaan. Doe je daar niets aan, dan lopen de kosten in rap tempo op. Probeer de bron van de badkamerlekkage te achterhalen als dat mogelijk is. Lukt dat niet, dan kan de loodgieter uitkomst bieden met lekdetectie. Kom gratis in contact met een loodgietersbedrijf. 24/7 bereikbaar Bel direct :

Loodgieter
Waarom voor ons kiezen? Logisch...

Heb je een loodgieter nodig? Wij zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gratis bereikbaar. Bel direct een van onze erkende loodgieters op telefoonnummer 088-1881209.

  • 24/7 spoedhulp
  • Snel ter plaatse
  • Ervaren loodgieters
  • Hoge klantvriendelijkheid
  • Scherpe tarieven
  • Gratis offertes
Loodgieter nodig?
Lekkage-badkamer

Schade door badkamerlekkage vaak niet verzekerd

Meestal ben je niet verzekerd voor een lekkage in de badkamer, omdat een ontstane lekkage vaak door nalatig onderhoud, of door schade tijdens het klussen, is ontstaan. Het kan ook zijn dat leidingen op een verkeerde manier zijn aangesloten. Laat het aanleggen van de leidingen dan ook door een loodgieter doen. Een loodgieter is een erkend rioleringsspecialist. Je verzekeraar verplicht het inschakelen van een erkend vakman bij het uitvoeren van onderhoud en aanpassingen aan het leidingwerk.

Lekkage in douche

Een lekkage in de douche ontstaat vaak ongemerkt. Voegen tussen badkamertegels zijn doorgaans niet gekit en vertonen al gauw krimpscheuren. Deze krimpscheuren laten vocht in de muur trekken. Er ontstaan dan vochtproblemen achter de badkamertegels. Een andere bekende oorzaak van een lekkage in de douche is een verkeerd gemonteerde douchedrain in de badkamer. Ook is het belangrijk om de kitnaden in de badkamer goed te controleren en te onderhouden. Oude kitranden verliezen hun binding met het sanitair en de tegels. Dit zorgt vaak voor vochtplekken in aangrenzende kamers. Natuurlijk kan de lekkage in de douche zich ook bevinden in de waterleidingen. De loodgieter kan in dat geval een lekdetectie uitvoeren. Thermografische detectie, voor het opsporen van lekkages in warmwaterleidingen. Ultrasonische detectie lekkages, voor het opsporen van lekkages in koudwaterleidingen. Het zelf achterhalen, of het met lekdetectie laten achterhalen van de lekkagebron is belangrijk, omdat dit voorkomt dat de loodgieter met breekwerk op zoek moet gaan naar de oorzaak van de lekkage. Schakel zo snel mogelijk een loodgieter in en draai tijdelijk de hoofdkraan dicht.

Loodgieter nodig?

Sloopwerk badkamer

Moet er sloopwerk worden uitgevoerd in de badkamer? Bespaar jezelf dan een hoop overlast en kopzorgen door een ervaren loodgieter bij een loodgietersbedrijf in te schakelen. Wil je een bad, een toilet, een wastafel, of een douchebak laten verwijderen? Het verwijderen en herplaatsen van sanitair is iets dat de loodgieter bijna dagelijks doet. Een oude radiator of mengkraan vervangen en opnieuw inregelen? De loodgieter regelt dat in een handomdraai. Een badkamervloer verwijderen? De loodgieter zorgt dat het snel gebeurt, zonder onnodig veel rommel en overlast. Een loodgietersbedrijf zorgt niet alleen voor een vakkundige uitvoer van breekwerk en montagewerk, maar ook voor de afvoer van het sloopmateriaal. Je hoeft zelf niets te doen, de aanpassing in de badkamer is snel geregeld en je beperkt de overlast bij de buren.

Loodgieter bij badkamer lekkage

Blijf niet zitten met een lekkage in de badkamer en zorg dat het herstel van de schade zal worden vergoed door je verzekeraar, wanneer dat mogelijk is. Het is ontzettend belangrijk om alleen een erkend specialist naar leidingwerk en lekkageschade te laten kijken, om zo het verdere ontstaan van schade en blokkades in de toekomst te voorkomen. Zeker als er gekeken moet worden naar het verwarmingssysteem. Je hebt bij het maken van aanpassingen aan een verwarmingssysteem te maken met rendementscalculaties en het zorgen voor een gelijkwaardige verdeling van warmte in de ruimtes. Ook moet je bij werk aan een gastoestel voorkomen dat er een koolmonoxidelekkage kan ontstaan, want dit gas is zeer giftig. Kom 24/7 gratis in contact met een loodgieter in de buurt. Bel direct :

Loodgieter
24/7 bereikbaar, bel direct 088-1881209