Skip to content

Koolmonoxidevergiftiging

Ieder jaar overlijden ruim 11 Nederlanders aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Ruim 150 mensen moeten in het ziekenhuis worden opgenomen. Koolmonoxide (CO) is een sluipmoordenaar. Het is geurloos, smaakloos en kleurloos. Zonder het te beseffen adem je het in. Dat heeft ernstige lichamelijke gevolgen en vaak de dood tot gevolg. Voorkom koolmonoxidevergiftiging. Laat gasstellen tijding onderhouden. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Lichamelijke symptomen van koolmonoxidevergiftiging:

 • lichte hoofdpijn
 • misselijkheid
 • overgeven
 • vermoeidheid / slaperigheid
 • verwardheid
 • versnelde hartslag

Ernstige symptomen koolmonoxidevergiftiging:

 • bewusteloosheid
 • coma
 • blijvende hersenschade
 • overlijden
Loodgieter
Waarom voor ons kiezen? Logisch...

Heb je een loodgieter nodig? Wij zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gratis bereikbaar. Bel direct een van onze erkende loodgieters op telefoonnummer 088-1881209.

 • 24/7 spoedhulp
 • Snel ter plaatse
 • Ervaren loodgieters
 • Hoge klantvriendelijkheid
 • Scherpe tarieven
 • Gratis offertes
Loodgieter nodig?
Koolmonoxide

Koolmonoxide vergiftiging voorkomen

Heb je een verbrandingstoestel in huis? Dan loop je het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Voorkom koolmonoxidevergiftiging. Laat gasstellen tijding onderhouden. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Gastoestellen met risico op koolmonoxide vergiftiging

 • Open haard
 • Geiser of kachel
 • Cv-ketel en combiketel
 • Rookgasafvoer binnen- en buitenshuis

Ook buiten een eigen woning of bedrijfspand loop je het risico op gevaarlijke koolmonoxide vergiftiging. Een rookgasafvoer van een andere woning of bedrijfspand, vlakbij een ventilatieopening van jouw woning of bedrijfspand, geeft bijvoorbeeld een hoog risico op koolmonoxidevergiftiging. Voorkom koolmonoxide vergiftiging thuis of op het werk. Laat koolmonoxide metingen doen op locatie. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Koolmonoxide metingen laten doen

Een slecht onderhouden kachel of geiser, of een verkeerde aansluiting op een moderne cv-ketel of combiketel, verhoogt het risico op gevaarlijke koolmonoxide vergiftiging. Slecht onderhouden gastoestellen zijn levensgevaarlijk. Koolmonoxide veroorzaakt in Nederland ruim 11 dodelijke slachtoffers per jaar en 150 ernstige ziekenhuisopnames. Het gevaar van koolmonoxide is dat je het niet proeft of ruikt. Bij inademing, vaak in de nacht, raak je snel bewusteloos. Je bent vervolgens volkomen weerloos tegen de ernstige gevolgen van de vergiftiging. Voorkom koolmonoxidevergiftiging. Laat gasstellen tijding onderhouden. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Nieuwe rookgasafvoer installeren

Laat je een nieuwe gasketel installeren? Dan moet ook de rookgasafvoer worden vervangen om daar koolmonoxidevergiftiging in te voorkomen. Rookgasafvoeren gaan ongeveer net zo lang mee als de cv-ketel of combiketel zelf. Je kunt hier dus niet op besparen. Ervaren loodgieters zorgen bij het installeren van een ketel gelijk voor de installatie van een nieuwe rookgasafvoer, waardoor lekkages in de rookgasafvoer worden voorkomen. Er zijn ook gemeenschappelijke rookgasafvoeren. Bewoners die een rookgasafvoer delen, zijn zich daar vaak niet van bewust. De staat van het onderhoud van deze rookgasafvoeren is voor hen onduidelijk. Deel je een gemeenschappelijke rookgasafvoer? Dan bestaat er mogelijk een hoog risico op koolmonoxideongevallen. Voorkom koolmonoxideongevallen en laat jouw woning of bedrijfspand professioneel keuren op koolstofmonoxiderisico’s. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Loodgieter nodig?

Kachel, geiser, cv-ketel en combiketel

Kachels, geisers, cv-ketels en combiketels die verkeerd zijn geΓ―nstalleerd, of met een slecht werkend verbrandingstoestel, zorgen voor gevaarlijke koolmonoxide vergiftiging. In een slecht geventileerde ruimte en in ruimtes die geen directe rookgasafvoer naar buiten hebben, is dit risico op koolmonoxide vergiftiging nog groter. Het zelf installeren, of het door een onervaren loodgieter laten installeren van kachelsystemen, open haarden en rookgasafvoerkanalen is levensgevaarlijk. Lekkages in afvoerbuizen, schoorsteenkanalen en aansluitingen, veroorzaakt door onkunde en gebrekkig onderhoud, zorgen dat koolmonoxide vrij kan komen. Voorkom koolmonoxideongevallen. Laat kachelsystemen, afvoerbuizen en afvoerkanalen in woningen en bedrijfspanden professioneel installeren. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Hoe ontstaat koolmonoxide lekkage?

Koolmonoxide (CO) of koolstofmonoxide ontstaat door slecht onderhouden en slecht functionerende geisers, kachels en cv-installaties. Ook problemen met afvoerpijpen brengen een verhoogd risico met zich mee. Mogelijke andere oorzaken zijn: scheuren in pijpen en metselwerk, ontkoppeling, roest en corrosie, of een verkeerd gebruik van brandstoftoestellen. Koolmonoxide komt vrij bij een onvolledige verbranding van brandstoffen dat ontstaat door een zuurstoftekort bij de verbranding. Een vervuilde schoorsteen en brand zijn ook veel voorkomende oorzaken van koolmonoxidevergiftiging. Verbrandingsinstallaties en rookgasafvoersystemen laat je alleen installeren door een vakbekwame monteur. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Veilig onderhoud open gastoestellen

Zorg dat verwarmingssystemen en afvoer van rook en gas goed zijn onderhouden en bescherm jezelf en dierbaren tegen de dodelijke gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Ervaren loodgieters geven jouw gastoestel de juiste onderhoudsbeurt. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Onderhoudsbeurt gastoestellen:

 • Waardemetingen afvoer koolmonoxide (CO), koolstofdioxide (CO2) en zuurstof (O2)
 • Controle veiligheid rookgasafvoersysteem
 • Koolmonoxide in de ruimte
 • Afstelling van gastoestel
 • Ventilatievoorzieningen in de ruimte
 • Bevestiging rookgasafvoer en controle op lekkages

Periodiek onderhoud van open gasstellen is ontzettend belangrijk. Hiermee verklein je de kans op vergiftiging met het levensgevaarlijke koolmonoxidegas. Dit gas is smaakloos, kleurloos en geurloos. Het maakt je ook nog eens slaperig. Veel mensen overlijden daarom in hun slaap en merken niets van de vergiftiging. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Bel direct: 088-1881209.

Loodgieter
24/7 bereikbaar, bel direct 088-1881209