Skip to content

Gootsteen verstopt

Is de gootsteen verstopt? Dan wil je het probleem met de afvoer snel opgelost zien. Zeker als de gootsteenafvoer gebruikt wordt door gasten of personeel. Ga niet zelf aan de slag met het oplossen van dieperliggende gootsteen verstoppingen, maar zorg dat de stremming of blokkade verantwoord en zonder schade verholpen wordt door een betaalbare loodgieter. Als je wilt voorkomen dat de gootsteen verstopt dan laat je de leidingen en het riool periodiek onderhouden en schoonspuiten. Dat voorkomt problemen met lekkages en verstoppingen. Kom gratis in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Direct een loodgieter op locatie? Bel direct: 088-1881209.

Loodgieter
Waarom voor ons kiezen? Logisch...

Heb je een loodgieter nodig? Wij zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gratis bereikbaar. Bel direct een van onze erkende loodgieters op telefoonnummer 088-1881209.

  • 24/7 spoedhulp
  • Snel ter plaatse
  • Ervaren loodgieters
  • Hoge klantvriendelijkheid
  • Scherpe tarieven
  • Gratis offertes
Loodgieter nodig?
Gootsteen-verstopt

Verstopte gootsteen keuken

Is de gootsteen verstopt in de keuken? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Meestal heeft het te maken met verkeerd gebruik van de afvoer. Etensresten, vet, zeep, zand, organisch materiaal en haren zorgen al gauw voor stemmingen en blokkades. Het gebruik van ontstoppingsmiddelen duurt lang, minstens 24-uur, en de schadelijke zuren in particulier verkrijgbaar ontstoppingsmiddel, meestal zwavelzuur, beschadigen de leidingen en de afdichtingen in de afvoer, waardoor je lekkage riskeert. Ook is het gebruik van ontstoppingsmiddel slecht voor het milieu en voor ons drinkwater. Het zelf gebruiken van trekveren en ploppers is ook niet aan te raden. Liever laat je de verstopte gootsteen direct ontstoppen door de loodgieter. Deze gebruikt op een verantwoorde manier mechanische ontstoppingsmethodes, die geen schade toebrengen aan de leidingen.

Een verstopte gootsteen in het aanrecht van de keuken kan periodiek voorkomen, maar als het vaak gebeurt, dan is het nodig om de verstopte gootsteen uit elkaar te halen en zelfs de vloer open te breken. Vaak zien we dan bovengrondse en ondergrondse bochten in de afvoer en horizontaal liggende afvoerstukken, doordat er een verzakking is geweest. Een erkende en ervaren loodgieter zal zorgen dat de leiding niet snel verstopt, door de afvoer weer recht en verticaal aan te leggen. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Direct een loodgieter op locatie? Bel direct: 088-1881209.

Rioolbeheer voor woonorganisaties

Woonorganisaties hebben regelmatig te maken met gootstenen die verstopt raken en andere afvoerproblemen. Loodgietersbedrijven in de buurt bieden onderhoudscontracten aan waarmee rioolwerk goed onderhouden blijft en afvoerproblemen snel worden opgelost. Wij brengen je graag in contact met een betaalbaar loodgietersbedrijf in jouw regio met erkende loodgieters. Bespreek de mogelijkheden en bespaar op het onderhoud van afvoersystemen.

Loodgieter nodig?

Bruine aanslag gootsteenafvoer

Bruine aanslag in de gootsteenafvoer zorgt dat de gootsteen verstopt. Vaak komt dit voor door scheren, wat zorgt voor stremmingen in de afvoer van etensresten en vetresten. De aanslag is een combinatie van vet, vuil en bacteriΓ«n. Het is belangrijk dat je zorgt dat de gootsteen niet verstopt raakt en dat de bruine, ziekmakende aanslag uit de verstopte afvoer verdwijnt. Wat je ziet is slechts de oppervlakkige aanslag. De bruine aanslag zit echter ook dieper in de leidingen, tot aan de waterkering in het riool aan toe. Dat zorgt dat de afsluiting naar het riool niet goed werkt. Het veroorzaakt stank, doordat de afsluiting niet goed meer werkt en het kan dieperliggende blokkades veroorzaken die lastig te verhelpen zijn en die lekkages veroorzaken.

Rare geluiden verstopte afvoer gootsteen, wc, doucheput

Hoor je pruttelende, gorgelende, ploppende geluiden uit de gootsteen? Dan is er vaak een dichtgeslibde afvoerpijp die vervangen moet worden. Ook moet er worden gekeken naar de ontluchting van het afvoersysteem. Een loodgieter kan je hierbij helpen.

Hardnekkige verstopping afvoer wastafel

Is er sprake van een hardnekkige verstopping in de afvoer van de wastafel? Dan kan reparatie of vervanging nodig zijn. Veel huizen hebben verouderde afvoersystemen, met een slecht functionerende ontluchting in de afvoer. Als ondernemer, verhuurorganisatie, of particulier huizenbezitter ontkom je er niet aan om renovatiewerk te laten verrichten. Je kunt echter zorgen dat de renovatie binnen budget en correct zal worden uitgevoerd. Kom snel in contact met een betaalbare loodgieter in de regio. Direct een loodgieter op locatie? Bel direct: 088-1881209.

Loodgieter
24/7 bereikbaar, bel direct 088-1881209